Samo zUo! - witaj!
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
.
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Zaloguj
Forum Samo zUo! Strona Główna
->
Żarełkowo
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
A teraz my!
----------------
Historyczne momenty z życia forum
Psychiatryk
Przedstaw się
Seym
Ciupa
Smętarz
Balangowo
Muzycznie
----------------
Na tamtym świecie
Pokój dla leniuchów
----------------
Żyjemy w stresie
Forumowe gry
Wyznania
Szitboks!
Ankjety rÓsH-niaSSte!
Filozoficznie i nie na temat
----------------
Filozofia, religia
Polityka
Zainteresowania
----------------
Zwierzaki
Kultura i sztuka
Internet, technika
Inne zainteresowanka
Pochwal się!
----------------
Galeria zUotycka
Pokaż co tam masz!
Shycie
----------------
Żarełkowo
Ściąąągaaj!
----------------
Zżynarka
Forumy grópofofe
----------------
SPAiT
Herbatkowcy
Miłośnicy beretów i glanów
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Diabolo Maślano
Wysłany: Nie 11:10, 01 Cze 2008
Temat postu:
Keczup do wszystkiego, zawsze i wszędzie <333. Musztarda sporadycznie, chrzan fuj, majonez tylko w sałatce i czasem do jajek na twardo
Lady Margolotta W Masłach
Wysłany: Sob 21:44, 31 Maj 2008
Temat postu:
keczup na kanapce z dżemem? 0_0
lubię, nikotaż tylko do rzeczy z grilla i zapiekanek. Musztardy i chrzanu niet, majonez jest mru, zwłaszcza do jajek na twardo.
Zmaślony Rabarbar
Wysłany: Sob 19:15, 31 Maj 2008
Temat postu:
Keczup na kanapce to obrzydlistwo. xp
ogUr
Wysłany: Sob 10:42, 31 Maj 2008
Temat postu:
Keczup i majonez, najlepiej wymieszany z jogurcikiem.
yellow red weed
Wysłany: Czw 13:11, 01 Maj 2008
Temat postu:
Nienawidze keczupu, jak i musztardy. Może i dziwna jestem, nikotaż zbiera mi się na wymioty, kiedy ktoś nakłada sobie w cholere keczupu na kanapki. Już zupełnie nie mogę na niego patrzeć od kiedy moja koleżanka zrobiła sobie kanapkę z tą samą ilością dżemu co keczupu x.x
Lady Margolotta W Masłach
Wysłany: Czw 12:28, 01 Maj 2008
Temat postu:
jedno i drugie wymieszane razem, wtedy tylko jest mniam.
Citó
Wysłany: Czw 9:36, 01 Maj 2008
Temat postu:
Tylko keczup. xD
Zmaślony Rabarbar
Wysłany: Czw 9:26, 01 Maj 2008
Temat postu:
Tylko keczup.
Ach, no i majonez, nikotaż tylko do sałatki warzywnej. xp
Szturm!
Wysłany: Czw 8:57, 01 Maj 2008
Temat postu:
Bez keczupu nie ma życia. Keczup pokarmem bogów.
Majonez mniej, nikotaż też lubię.
musztardę głownie do kiełbasek na ciepło i takich rzeczy.
Najlepiej smakuje wszystko razem. XD
Chmurelniczka w masłach.
Wysłany: Śro 21:42, 30 Kwi 2008
Temat postu: Majonez, keczup, chrzan, musztarda
Keczup (ang. ketchup) – sos pomidorowy podawany na zimno, o gamie smaków od łagodnego do ostrego, barwy zwykle ciemno czerwonej, czerwono-brązowej, rzadziej zielonej, stosowany do potraw mięsnych, kanapek, pizzy, frytek itp. Na ogół kupowany jako produkt gotowy, choć wiele gospodyń woli sporządzać go według istniejących przepisów w warunkach domowych.
Sos majonezowy, potocznie majonez (z fr. sauce mayonnaise) to zimny, emulsyjny sos, o szerokim zastosowaniu, jeden z sosów podstawowych. Początkowo wyrabiany ręcznie na bieżące potrzeby, od początku XX wieku także przemysłowo, w postaci dającej się dłużej przechowywać. Głównym składnikiem klasycznego majonezu jest oliwa z dodatkiem surowego żółtka jako składnika emulgującego, przyprawiona octem winnym lub cytryną, solą i białym pieprzem. Obecnie w praktyce kuchennej oraz w produkcj przemysłowej spotyka się różne warianty majonezu i różne odpowiadające im przepisy. Przede wszystkim oliwa z oliwek zastępowana jest zwykle innymi olejami roślinnymi. Zamiast surowego żółtka stosuje się czasem żółtka gotowane lub całe surowe jajka, a w produkcji przemysłowej – jajka w proszku. Często spotykanym dodatkiem jest musztarda, która pełni rolę stabilizatora emulsji oraz dodatku smakowego.
Musztarda – przyprawa, której głównym składnikiem są ziarna gorczycy (w wielu dżudżuęzykach jako "musztarda" funkcjonuje słowo "gorczyca"). Powstała w starożytnym Rzymie na początku naszej ery i od początku uznawano dżudżuą za przyprawę o wartościach leczniczych (łagodzi bóle reumatyczne, pobudza trawienie tłuszczu, działa antybakteryjnie oraz obniża ciśnienie krwi[1]).
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Bearshare
Regulamin