Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Oranszada Kumający bazę
|
Wysłany:
Pią 13:49, 18 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 205 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z wytfurni kisielu truskafkowego Płeć:
|
Kwas chlebowy to pychotka.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
|
 |
Szturm! sHaloNNy GraFFik
|
Wysłany:
Pią 19:48, 18 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 13 Lip 2007
Posty: 1111 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 32 razy Ostrzeżeń: 0/666
Płeć:
|
Oranszada napisał: | Kwas chlebowy to pychotka. |
Wyjdź z tego forum w ogóle, nie chcę cię widziec XD
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Zmaślony Rabarbar The Best In Me!
|
Wysłany:
Pią 19:53, 18 Lip 2008 |
|
|
Dołączył: 13 Lip 2007
Posty: 1323 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 64 razy Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: Bydgoszcz
|
<3 <3 <3
/A co to kwas chlebowy? xp
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Zmaślony Rabarbar dnia Pią 19:54, 18 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
 |
Oranszada Kumający bazę
|
Wysłany:
Pią 20:15, 18 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 205 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z wytfurni kisielu truskafkowego Płeć:
|
Nie wiem, nikotaż jest pycha.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Szturm! sHaloNNy GraFFik
|
Wysłany:
Pią 20:29, 18 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 13 Lip 2007
Posty: 1111 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 32 razy Ostrzeżeń: 0/666
Płeć:
|
Takie obleśne, brązowe gufno XP
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Pink.Berry Kumający bazę
|
Wysłany:
Pią 20:42, 18 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 203 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z ciekawości :D
|
o! popieram Ms. Self Destruct!
i to jeszcze śmierdzi.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Oranszada Kumający bazę
|
Wysłany:
Pią 20:52, 18 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 205 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z wytfurni kisielu truskafkowego Płeć:
|
Lubie brązofe gufna!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
ogUr Sprawca Rzepaku
|
Wysłany:
Pią 21:18, 18 Lip 2008 |
|
|
Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 183 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/666
|
kwas chlebowy jest fuj.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Oranszada Kumający bazę
|
Wysłany:
Pią 21:19, 18 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 205 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z wytfurni kisielu truskafkowego Płeć:
|
Nie lubisz brązowych guffien?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Pink.Berry Kumający bazę
|
Wysłany:
Pią 21:36, 18 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 203 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z ciekawości :D
|
nikt nie lubi kfasu chlebowego, ani bronzofych gufien.
tylko Ty, Oranszada!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Oranszada Kumający bazę
|
Wysłany:
Pią 21:47, 18 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 205 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z wytfurni kisielu truskafkowego Płeć:
|
To źle?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Szturm! sHaloNNy GraFFik
|
Wysłany:
Sob 11:52, 19 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 13 Lip 2007
Posty: 1111 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 32 razy Ostrzeżeń: 0/666
Płeć:
|
Jak pierwszy raz powąchałam kwas chlebowy to myślałam że rzygnę, a jak wypiłam to jeszcze gorzej xF
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
lejdi of destrukszyn Zgorszyciel
|
Wysłany:
Sob 14:52, 19 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 371 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: ... Płeć:
|
Sam zapach tego 'cuda' mnie odpycha, no weźcie. ^^
Wolę nie próbować. xd
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Oranszada Kumający bazę
|
Wysłany:
Sob 12:00, 19 Lip 2008 PRZENIESIONY Sob 14:53, 19 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 205 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z wytfurni kisielu truskafkowego Płeć:
|
A tak naprawdę to kwas chelbowy mozna pić? Nigdy tego nie piłam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Pink.Berry Kumający bazę
|
Wysłany:
Sob 12:11, 19 Lip 2008 PRZENIESIONY Sob 14:53, 19 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 203 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z ciekawości :D
|
chyba da radę
nikotaż to jest fe! xd
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Szturm! sHaloNNy GraFFik
|
Wysłany:
Sob 14:46, 19 Lip 2008 PRZENIESIONY Sob 14:54, 19 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 13 Lip 2007
Posty: 1111 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 32 razy Ostrzeżeń: 0/666
Płeć:
|
Moja mama lubi xF
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Szturm! sHaloNNy GraFFik
|
Wysłany:
Sob 14:54, 19 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 13 Lip 2007
Posty: 1111 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 32 razy Ostrzeżeń: 0/666
Płeć:
|
Ha, nauczyłam sie przenosic posty xF
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Oranszada Kumający bazę
|
Wysłany:
Sob 15:09, 19 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 205 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z wytfurni kisielu truskafkowego Płeć:
|
O.O gratulejszon. No to kto chce po kieliszku kawsku?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Pink.Berry Kumający bazę
|
Wysłany:
Sob 15:18, 19 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 203 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z ciekawości :D
|
Oranszada, przestań z tym kffasem, no, bo mi się zbiera na wymioty xd
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
Oranszada Kumający bazę
|
Wysłany:
Sob 15:22, 19 Lip 2008 |
|
|

Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 205 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/666
Skąd: z wytfurni kisielu truskafkowego Płeć:
|
A oto jak kwas chelbowy definiuje wikipedia
Cytat: | Kwas chlebowy, określany potocznie także jako kwas to napódżudżu klasyfikowany jako bezalkoholowy, mimo niewielkiej zawartości alkoholu.
Kwas chlebowy jest napojem naturalnym wynalezionym przez Słowian w X wieku. Używany był w wiekach średnich w całej Europie. W Rosji i na Ukrainie jest napojem narodowym od XVI wieku. Przygotowuje się pospolicie w gospodarstwie domowym, a od końca XIX wieku także fabrycznie.
Właściwości
Gęstość kwasu wynosi 1,006-1,016 g/cm3, zawartość alkoholu 0,7-2,2% objętościowych, substancji wyciągowych 1-5,2%, kwasu mlekowego 0,18-0,48%; zawiera ponadto bardzo wiele drożdży, mało bakterii.
Kwas chlebowy ma naturalnie słodko-kwaśny zapach i smak pieczonego chleba, dobrze gasi pragnienie (nie jest za słodki) i długo utrzymuje niską temperaturę po schłodzeniu. Ma jasno-brązowy kolor, na dnie butelki może utworzyć się naturalny osad, który łatwo znika po wstrząśnięciu butelką.
Przykładowe proporcje składników
Suchy chleb razowy 1 kg
Suchy chleb żytni 50 dag
Cukier 1 2\5 kg
Woda 12-13 litrów
Drożdże 4-5 dag
Rodzynki 10 dag |
No!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
|